Nopea toimitus POSTILLA: 1-2 arkipäivässä perillä 95% varmuudella.

Liity nyt MEMBER-jäseneksi ja saat parhaat edut heti !

Tilauksen ollessa +100€ saat valita ilmaisen tuotelahjan, klikkaa tästä !


OULUN MYYMÄLÄ PERJANTAINA 26.4 SULKEUTUU KLO 14.00

X

Väinön kasvatus Blogi

Väinön Blogi on VP-Lux:in omistajan blogi, jossa kerrotaan miten pääset helpoiten kasvatuksen pariin. Tämä kannattaa ottaa seurantaan !  



Hei kaikille,


Halusin aloittaa myös itse blogin pitämisen ja tehdä sivuillemme yksinkertaiset opasteet kasvatuksen aloittamiseen. Nämä kaikki tuotteet löytyvät melkein aina verkkokaupastamme ja ovat tuotteita joita pidetään aina hyllyssä. 


Ensimmäisenä kannataa kasvatuksen aloittamisessa miettiä budjetti !

Mieti tarkkaan kuinka paljon tähän harrastukseen haluat laittaa rahaa, koska tässä on vain "taivas rajana". Edullisesti pääsee mukavasti alkuun, joten teen ensimmäisenä jutun edullisesta kasvattelusta. Hyvä myös muistaa kun ostatte VP-Lux:ilta verkkokaupasta tai myymälöistä tuotteita, niin voitte aina soittaa asiakaspalveluumme tai laittaa whatsapilla viestiä ja kysyä neuvoa ! Neuvomme mielellämme ja opastamme tarvittaessa. 


Laitan tähän kuvat ja linkit tuotteista joita tarvitset heti kättelyssä. 

Näillä tuotteilla pärjäät ensimmäisen viikot ja muista, että kaikkea ei tarvitse ostaa kerralla !

Meillä on rahtivapaa toimitus yli 5.00€ tuotteille, joten osta vaikka muutamat jutut alkuun ja tilaat lisää kun on tarvetta !


Lähtötilanne 5.12.2020

1.Ensimmäisenä tarvitset siemenen ! Valikoimamme on siementen osalta laajentumassa, mutta täältä löydätte mitä meillä on tarjolla tällä hetkellä:  

https://www.vplux.fi/fi/group/siemenet/751

Valitsen itse tähän projektiin: Sugar Rush C. Baccatum siemenet: 

https://www.vplux.fi/fi/product/sugar-rush-c-baccatum-5kpl/13019


2. Toiseksi tarvitsette kasvualustan, johon laitatte siemenet. 


Tämä on yksinkertaisesti hyvä ellei paras vaihtoehto: 

https://www.vplux.fi/fi/product/pienoiskasvihuone-setti-rootit-parempi-versio/10539

Tässä boxissa tulee mukana Rootit plugit johon voitte istuttaa siemenet, sekä pienoiskasvihuone ja lisäksi vielä ensiravinne + juurrutusgeeli, joka suojaa siementä.

3. Kolmantena kannattaa ehdottomasti ostaa lämmitysmatto ! Tämä auttaa pitämään pienoiskasvihuoneen lämpötilan juuri oikeassa lämpötilassa ensimmäiset viikot. Oikea lämpötila kasvihuoneen sisällä nopeuttaa itämistä huomattavasti !


https://www.vplux.fi/fi/product/hortosol-lammitysmatto/152563  20W Hortosol lämmitysmatto on erittäin hyvä ! Tämän voitte asentaa pienoiskasvihuoneen alle. 


Tee esim. kynällä plugeihin reikä keskelle jos sitä ei jo valmiiksi ole n.5-7mm syvyyteen asti ja laita reikään geeliä. Kannattaa leikata vain pussin kulma auki, niin helpompi laittaa geeli plugiin ! Aseta siemen kevyesti painamalla se plugin reikään. 

Toista tämä jokaiselle istuttamallesi siemenelle. Huom ! Kannattaa varautua valmiiksi siihen, että 50% siemenistä ei idä, joten varaa tuplamäärä siemiä itämään !

Kastele / lorauta vettä alustalle ja sumuta tarvittaessa plugit myös päältä, niin että plugit ovat kosteita. Pidä huoli että pienoiskasvihuone on jatkuvasti kosteana ja että lämmitysmatto on päällä.

Aseta pienoiskasvihuoneen kansi päälle ja ilmanvaihtoluukut täysin kiinni tässä vaiheessa. 

Odottele muutama päivä 3-5päivässä, pitäisi alkaa tapahtumaan ! 

   


Geeli ensimmäisenä pintaan ja sitten siementen istutus.

Blogi saa jatkoa kun siemenet ovat minulla itäneet !

Nämä tuotteet alkuun kustantaa vain 57.90€ 


5.12 - 11.12 välisenä aikana tarkkailin päivittäin pienoiskasvihuoneen kosteutta ja sumuttelin siemeniä päivittäin reilusti.

Lisäsin myös tuohon idätysalustaan reilusti vettä pohjalle parin sentin verran, jotta kuutiot pysyvät jatkuvasti kosteana.



Tilanne 12.12.2020


Laitoin siemenet itämään tasan viikko sitten ja nyt alkaa useampi siemen työntämään idunkärkeä siemenestä ulos.

Mahtavaa ja mukava huomata, että kasvatukset lähtevät nyt onnistumaan. 

Tässä voi todeta, että pienoiskasvihuoneella ja lämmitysmatolla on erittäin suuri vaikutus siementen itämiseen.

Nyt vain odottelua, jotta saadaan ensimmäiset "sirkkalehdet" kasvamaan !

Näillä tuottteilla varmasti jokainen pääsee kasvatuksessa alkuun ja onnistumaan, kun seuraat Väinön neuvoja :) 

Voin myös tunnustaa, että en jatkuvaan harrasta kasvattelua, vaikka tuotteista tiedän paljon ja ne olisi helposti saatavilla.

Kokemusta on kasvatuksesta "muutamia" kertoja mm. tomaattia, kurkkua, chiliä, paprikaa jne.

Halusin tehdä itse meidän sivuille blogin mistä näkee miten helposti pääsette kasvattamaan itse omat kasvit !

On myös mukavaa kun voi itse näyttää ja neuvoa mitkä tuotteet varmasti toimivat kasvatuksessa.

Tämä on erittäin mukava harrastus ja mikä sen parempaa kuin syödä ja maistella omista kasveista tuottamia chilejä :) 

Jatkan blogia taas viikon päästä ! Tällä välin laittakaa ihmeessä tilaukseen, noita tuotteita niin pian teilläkin on omat chilit tai muut kasvit syötävissä :) 


Tilanne 19.12.2020 

Viikko on taas vierähtänyt ! On ollut yllättävän kiireinen Joulukuu, niin verkossa kuin myymälöissä, vaikka vuoden loppu on yleensä hiukan hiljaisempaa aikaa. Olemme saaneet tosi paljon uusia asiakkaita naisista ja kiitos teille kaikille ihanille naisille, jotka olette tehneet meille tilauksen ja toivottavasti saamme palvella teitä myös jatkossa :) 


Tässä on tilanne 2-viikkoa istuttamisesta, kahdeksan kappaletta on lähtenyt mukavasti jo kasvuun. Näissä hommissa vaaditaan kärsivällisyyttä ja odostusta ! Lämpömatto on hyvä tuote nopeuttamaan idätystä ja pienoiskasvihuone on ehdoton hankinta, sekä sen sisällä oleva kosteus ! Muista sumutella ja kastella jatkuvaan, päivittäin tarkasta tilanne jos vain mahdollista.

Sain viestiä yhdeltä alan ammattilaiselta "Chilitunari"  lämpömaton käytöstä, että markkinoilla on lämpömattoja, jotka kuumenevat liian paljon ja vaativat termostaatin käyttöä. Meiltäkin löytyy kyseisiä termostaatteja, mutta tämä meidän valikoimassa oleva Hortosol lämmitysmatto toimii erittäin hyvin ja lämpö pysyy maltillisena 29C paikoilla.

Lisäsin nyt lämpö-ja kosteusmittarin ja laitoin lämmitysmaton pintaan pienet silikoni plugit, jotta pohjan ja maton väliin jää ilmarako. Tosin tässä Rootit pienoiskasvihuoneessa on pohjassa syvennykset ja noilla plugeilla ei nyt olekaan mitään merkitystä, mutta toimivat varmasti esim. Hortosol pienoiskasvihuoneen kanssa !

Tämä ainakin varmistaa, että plugit ja juuret eivät lämpene liiaksi. 



Nyt odotellaan vielä ainakin viikko ennen kuin siirrän nämä suurempiiin ruukkuihin. Ajattelin tekeväni muutaman erinlaisen projektin näiden kanssa.

Minulla oli Hirvaskankaan vanhassa myymälässa kaksipaikkainen GreenMan Combi järjestelmä amppelitomaateilla ja ajattein nyt siihen laittaa yhden chilin kasvamaan. Tomaatit siinä ainakin kasvoi uskomattoman hyvin !

Multaan laitan myös kangasruukkuhin ainakin pari, koska meillä on tulossa VP-Lux:in oma kangasruukku mallisto valikoimaan ja pystymme tekemään asiakkaiden toiveiden mukaisesti ruukkuja tai mitä tahansa, vaikka luxin saunahatun !

Värejä on 9-erinlaista ja materiaali on erittäin paksua huopaa ja tästä tulee markkinoiden paras kangasruukku mallisto ! Mikä on parempaa kuin ostaa kotimaassa valmistettu tuote ? 

Äitini on erittäin ammattitaitoinen ompelija ja hän aloittaa tekemään ruukkumalliston.

Voimme tehdä teille toiveiden mukaisesti minkälaisen ruukun tai kasviseinämän haluatte !

Ruukkuihin voidaan myös laittaa kahvat toiveiden mukaan.

Alla on värivaihtoehdot ja laitan nämä myöhemmin myös nettisivuille paremmilla kuvilla. Yksi asiakas kävi perjantaina Äänekoskella ja halusi heti kerrottuni ideasta tilata 7kpl 19L neliöitä kangasruukkuja pinkkinä ! Jos te haluatte tilata jo ruukkuja, niin minulle voi laittaa viestiä Whatsapilla tai sähköpostia: 0409116638 / asikaspalvelu@vplux.fi


Jatkan blogia todennäköisesti seuraavan kerran vasta vuonna 2021 !

Hyvää ja rauhallista Joulua, sekä onnellista uutta vuotta !


9.1.2021


Vuosi 2021 on lähtenyt mukavasti käyntiin ja ajattelin nyt päivittää blogin tilanteen samalla kun töihin tulin lauantaina. 

Kokeilmme olla avoinna myös lauantaisin pari tuntia klo 11.00-13.00 !

Loman aikana meinasi käydä kömplösti ja osa taimista kuolikin, koska en päässyt kastelemaan ja tarkastamaan päivittäin tilannetta.

Kuitenkin osa saatiin pelastettua ja istutettua pieniin ruukkuihin ! Istutin ne pieniin ruukkuihin alkuun, jotta kerkeän rauhassa miettiä minkälaiseen astiaan tai vesiviljelyjärjestelmään taimet sijoitan.

Istutin näin alkuun erinlaisiin pieniin ruukkuihin kuten:


Atami neliö 1.65L ruukku.

https://www.vplux.fi/fi/product/nelioruukku-1-65l/805

Airpot Plus 5L 

https://www.vplux.fi/fi/product/ilmaruukku-5l-airpot-plus/10273

Hortosol Kangasruukku 5L 

https://www.vplux.fi/fi/product/kangasruukku-3l-hortosol-15x17cm-/10947

VP-Lux:in omaa tuotantoa oleva pyöreä kangasruukku 1kpl

Nämä tulevat myöhemmin myyntiin verkkokauppaan kun kerkeän laittamaan mallit ja tekstit.

Ventipot 2L

https://www.vplux.fi/fi/product/ilmaruukku-ventipot-2l-16-5-x-14-5cm/504724_1227


Istutin kaikki samaan Jiffy Growmix kasvualustaan, joka on erittäin ilmavaa sekä se sisältää valmiiksi perliittiä ! 

https://www.vplux.fi/fi/bestsearch/jiffy%20growmi?q=jiffy%20growmi

Tämä soveltuu käytettäväksi erittäin hyvin melkeinpä mille tahansa kasville ja se on lannoitettu valmiiksi, joten et tarvitse lannoitetta pariin kolmeen viikkoon. 

Seuraan tilannetta ja aloitan lannoittamisen tarvittaessa. Jiffy Growmix kasvualusta on 70L säkki ja hinta n.15.00€/säkki. 

Suosittelen ehdottomasti sijoittamaan pari kymppiä kunnon kasvualustaan, kunnon kasvualusta maksaa itsensä takaisin monin verroin.

Jiffy Growmix kasvualustasta on saatu todella paljon hyvää palautetta, että on vähintään yhtä hyvä ellei parempi kasvualusta kuin Atami Kilomix, Canna Professional Plus tai Biobizz All-Mix.

En lähtenyt soveltamaan ja laittamaan erinlaisia kasvualustoja, koska pidän tämän kasvatuksen vielä simppelinä ja sellaisena edullisena, jotta kuka tahansa voi aloittaa kasvatuksen.

Kannattaa osta istutuslapioa kasvualustaa varten, helpottaa hommia huomattavasti: https://www.vplux.fi/fi/product/fiskars-solid-istutuslapio-levea-display/13083


Valaisimena toimii edullinen LED-valaisin: 

https://www.vplux.fi/fi/product/kasvihuonevalaisin-led-ufo-50w-6400k/11864

Alunperin valaisin on suunniteltu julkisiin tiloihin / teollisuuteen, mutta mittasin Umol-mittarilla tehot ja tämäkin soveltuu kasveille erittäin hyvin.

Värispektri on myös tuollainen viileän valkoinen, jota kasvit tarvitsevat enemmän vegetiivisessa vaiheessa. 

Tämä kyseinen valaisin ei nyt mikään kovin kaunis ole, mutta pääasia on että on toimiva.

Kuluttaa 100W sähköä ja on täysin äänetön !

Jos haluatte noita meidän omia kangasruukkuja tilata, niin minulle voi laittaa vaikka whatsapilla viestiä numeroon: 040-9116638 niin suunnitellaan teille yhdessä sopivat ruukut.


15.2.2021


Kasvatus on lähtenyt hyvin käyntiin ja olen siirtänyt kasvit Diamond Box kasvatustelttaan. 

Päivittelen myös aktiivisesti yrityksemme instagramissa kasvatusta.

Webshop by: refox.fi - Web design: Digitoimisto Innovators' Club