Nopea toimitus 1-3vrk 90% varmuudella perillä !

Toimituskulut vain 4.90€. Yli 50€ tilaukset, toimituskulut 0€

Liity nyt MEMBER-jäseneksi ja saat parhaat edut heti !

Tilauksen ollessa +100€ saat valita ilmaisen tuotelahjan, klikkaa tästä !

X

Yrityksen historia

VP-Luxin syntyminen: 

Nimeni on Väinö Matias Pakkala syntynyt syyskuun 3.päivänä 1985, VP-Lux Oy:n Toimitusjohtaja ja perustaja, sekä 100% omistaja.
Olen ammatiltani ajoneuvoasentaja ja tässä lyhyt kertomus itsestäni, sekä yrityksen tarinasta.
Olen aina ollut kova tekemään töitä ja palvellut asiakkaita pienestä lähtien. Kesät alle 10v olin kesätöissä mummolassa auttamassa Mummoa ja Pappaa leipomon töissä. Pussitin leipiä, pullia, kasviksia ja nostin perunoita. Aamuisin lähdettiin Saarijärven torille myymään tuoreita leivoksia ja muita hedelmiä, sekä vihanneksia mitä oli tukusta tai kauppiailta hankittu. Juttelin asiakkaille torilla ja möin heille makkaraa, pullaa, leipää ja kahvia. Pappani totesi sanoa, että asiakkaista on pidettävä hyvää huolta !  Pappani osti myös minulle ala-asteella tukusta karkkilaatikoita, joita möin luokkakavereille salaa välitunneilla. Tein 2-markan ja 5-markan karkkipusseja myyntiin ja myöhemmin möin sekoituspusseja ! Tuolloin irtokarkit olivat erittäin kova juttu ja valikoimaa ei vielä ollut kovin paljon vuonna 1995 ! Tein jo lapsena pientä tienestiä kesät ja talvet. Isäni ja Äitini eivät olleet rikkaita ja rahasta oli aina pulaa. Äitini Seija Pakkala on suurtalouskeittiön kokki ja tehnyt sitä koko ikänsä. Isälläni oli myös Automaalaamo  ja korjaamo Äänekoskella samalla kadulla, jossa VP-Lux tällä hetkellä palvelee. Tällä hetkellä Isäni Markku Pakkala on luxilla töissä.
Ala-asteen kävin Äänekoskella ja en ollut todellakaan mikään paras oppilas, mutta en kuitenkaan huonoin jos näin voi sanoa. Olin lapsena erittäin vilkas ja omasin vilkkaan mielikuvituksen ! Minulla oli aina virne naamalla, että mitä sitä seuraavaksi keksisi. Alakoulun jälkeen menin koulunmäen yläasteelle ja tuona kolmena vuonna tuli tutuksi jälki-istunto ja rehtorin puhuttelut. Ylä-asteen jälkeen hakeuduin Äänekosken ammattikoulun ajoneuvoasentaja puolelle, en kuitenkaan päässyt sinne mihin olisin halunnut. Paperini oli liian huonot mihinkään parempaan kouluun. Ajoneuvoasentajan koulutuksen pääsin lävitse 3-vuodessa ja pian koulun jälkeen kävin Armeijan Mikkelin varuskunnassa Sinkomiehenä. Armeijan jälkeen lähdin uudelleen kouluttautumaan maarakennuskoneenkuljettajaksi, mutta kesken koulun esikoiseni ilmoitti tulostaan ! 
Ensimmäinen oikea palkkatyöni oli Rakentajan konevuokraamolla Äänekoskella.
 
2004-2008 Rakentajain konevuokraamo / Cramo Finland 
2007-2008 olin töissä vielä Cramolla vakituisena, jossa mietin mitä haluaisin tulevaisuudelta. 
Töissä ollessani olin tottunut tuuraamaan esimiestäni lomilla ja hänen poissaollessa. Tykkäsin tästä työstä tosi paljon, koska siinä näki paljon erilaisia asiakkaita ja työmaita. 
2008 aloitin liiketoiminnan työni ohella, kehittelin ideaa ja nettisivuja. Olin saanut työstäni ja sen firman tavoista toimia tarpeeksi. Olin innokas kasvien harrastaja ja kasvatiin kotonani kurkkua, tomaattia ja paprikoita. Kaikenlainen viherpeukalo homma kiinnosti kovasti ! Vuoden 2008 irtisanouduin Cramolta ja pistin firman paperit vireille. Päätin tehdä sen mitä olin aina halunnut ja tuntenut lapsesta saakka poltetta yrittäjyyteen ! Aina olin sanonut kaikille, että jonain päivänä minusta tulee yrittäjä ! 
Tässä on pieni kertomus miten Tmi Väinö Pakkala ja VP-Lux Oy on syntynyt ja kasvanut vuosien aikana. 
2009 aloitin yritystoiminnan ja täysipäiväisen yrittäjyyden kotoa käsin. Valikoimassa oli tuolloin ESL-polttimoita ja tein n.5m2 kylmässä ulkovarastossa polttimoille heijastimia. Tuolloin kotonani kävi ensimmäisiä asiakkaita, talven tultua muutimme makuuhuoneen "myyntitilaksi".
2009 nettisivuna oli www.tmivainopakkala.fi  ilmais-sivustolla. Laitoin nettiin myynti-ilmoituksia mm. foorumeille ja markkinoin yritystäni jakamalla paikallisille asukkaille itse tulostamia esitteitä iltaisin.
2009 ensimmäisen vuoden liikevaihto 5000€, mietin lopettavani ja palaavani palkkatöihin.
2010 Päätin kuitenkin jatkaa toimintaa huonosta myynnistä huolimatta. "Palkkasin" silloisen puolisoni töihin ja vuokrasin liiketilan 70m2 Äänekosken Teollisuuskadulta. Harmikseni kiinteistössä oli tapahtunut vesivahinko, mutta lupauduimme purkamaan kiinteistön huonot osat ja olemaan remontissa mukana. Tähän menikin aikaa varmaan pari kuukautta, mutta saimme kuitattua vuokraa tekemällä työtä.
2010 syksyllä perustettiin silloisen puolisoni kanssa VP-Lux Avoin Yhtiö ja saimme käyttöömme remontoidut tilat. Tuolloin valikoimassa oli myös kodin valaisimia ja muuta pienelektroniikkaa. 
2009- 2010 liikevaihto kasvaa yli 60.000€ ! 
Kaarihalli Äänekosken Teollisuuskadulla 2010 - 2014 välisen ajan.
2011 aukeaa nettiavain verkkokauppa: www.vainopakkala.fi
2013 Liikevaihto kasvaa 370.000€ ja saamme Suomen Asiakastieto Oy:ltä Rating Alfa AAA-sertifikaatin.
Tilaa oli alussa n. 70m2 ja vuoden 2014 lopussa n.200m2. Valikoimaan tuli paljon lisää kaikkea kasvatukseen liittyvää ja mm. ilmanvaihtotuotteita. Sain solmittua hyviä sopimuksia ulkomaille toimittajien ja tehtaiden kanssa. Asiakkaita kävi ostoksilla ympäri Suomen. Valikoimassa oli satoja tuotteita !
2014 toiminta kasvaa:
Muutto Suolahden teollisuusalueelle 2014 lopulla ja vuokraamme 350m2 tilat. Suolahteen muuttaessa tavaraa oli kertynyt yli 100 rahti lavallista ! Muuttorumba kesti viikon ja teimme todella pitkää päivää. Teimme myös halliin uudet väliseinät, jotta saimme hienon myymälän. Suolahteen palkkasin ensimmäisen virallisen työntekijän. Tuolloin valikoimassa oli jo yli tuhat tuotetta. 
2014 aukeaa kotisivukone ja www.vplux.fi verkkokauppa. Suolahdessa olimme vuosien 2014-2016 välisen ajan, kunnes tilat jäivät pieneksi ja totesimme tilankin olevan liian syrjässä.
2014 Liikevaihto kasvaa 400.000€ ja saamme Suomen Asiakastieto Oy:ltä Rating Alfa AA+-sertifikaatin.
2015 alussa kolmas apukäsi aloittaa oppisopimuksella työt.
2015 Liikevaihto kasvaa 600.000€
2016 muutto ja laajentaminen taas kerran edessä:
Hirvaskangas Spektri -> Iso harppaus 700m2 tiloihin. Olin jo vuotta aiemmin käynyt katsomassa Spektrin tiloja, mutta siihen ei ollut silloin vielä varaa.  Päätin kasvattaa liiketoimintaa voimakkaasti ja kyllä se kannatti ! Valikoimassa tuhansia tuotteita ja muuttoa tehtiin ainakin kuukausi. Vähintään 150 lavallista tavaraa ! 
2016 Liikevaihto kasvaa 710.000€ 
2017 vuoden lopussa VP-Lux Avoin Yhtiö lopetettiin, toisen "yhtiömiehen" lähdettyä yrityksestä. 
2017 toinen työntekijä palkataan apuun toisen lopettaessa.
2017 Liikevaihto 715.000€ ja saamme Suomen Asiakastieto Oy:ltä Suomen Vahvimmat sertifikaatin. 
2018 perustin VP-Lux Oy:n ja olen yhtiön 100% omistaja.
2018 kolmas työntekijä osa-aikaisena. 
2018 lopulla siirrämme verkkokaupan ja kotisivut REFOX softaan jossa toimii samassa verkkokauppa ja myymälä.  Valikoimassa yli 2500 tuotetta ja tuhansia asiakkaita ympäri Suomen ! Asiakkaita käy jopa Venäjältä asti.
2018 lopussa vuokraamme Spektristä lisää tilaa ! Nyt n. 1000m2 tilat, josta 700m2 varastoa ja 300m2 myymälää ! Etsin paljon uusia tuotteita ja mietin liiketoiminnan kehittelyä jatkuvasti.
 
2018 lopulla liiketoiminnan laajentaminen toisella myymälällä Oulun Alppilaan Kaarnatielle 2018 vuoden lopulla, Oulussa n.80m2 tilat. Palkkaan Chili-Ile:n myymälä vastaavaksi ! Oulussa myynti yllättää positiivisesti !  
 
2018 Liikevaihto  kasvaa 765.000€ 
2019 vuosi käynnistyi odotetulla tavalla ! Tammikuussa 2019 teimme myyntiennätyksen !  
Kiitos tästä kaikille verkossa-ja myymälöissä ostaneille asiakkaille. 
Oulun myymälän avaaminen oli pienoinen riski, mutta kannattava sijoitus. Toimitimme aiemmin Oulun seudun jälleenmyyjälle tavaraa, mutta “sukset” olivat olleet ristissä useampaan kertaan liikkeen kanssa ja yhteistä säveltä ei valitettavasti löytynyt.
Chili-Ilen kanssa oltiin tehty yhteistyötä useampi vuosi ja Ilkka kertoi halukkuudesta tuota paikkaa kohti. Tuntui hyvältä palkata koko kansan tuntema Chili-Ile pyörittämään myymälää Oulussa. 
Oulun myymälän myynti yllättää positiivisesti ja asiakkaat antavat hyvää palautetta myymälän avaamisesta, koska seudulla on ollut myynnissä “ei oota ja ei tilata” pidemmän aikaa. 
Toimitamme Oulun toimipisteeseen hyvän perusvaraston, sekä lähetämme tuotteita myymälään viikoittain. Asiakkaat voivat myös tilata keskusvarastolta lyhyellä toimitusajalla tuotteet Ouluun noudettavaksi. 
 
 
Vierailen usein Oulun myymälässä vuoden 2019 aikana ja lisään valikoimaa tarpeen mukaan.
Lopetin jälleenmyynnin kahden yrityksen kanssa vuoden 2018-2019 aikana Suomessa.
Kevät 2019 koittaa nopeasti ja myynti näyttää olevan “tasapaksua”. Hirvaskankaalla sanon toisen liiketilan irti vuokratason alentamiseksi, sekä aloitan muitakin säästötoimenpiteitä.
Teen töitä “kaasu pohjassa” ja en huomaa kulujen nousevan, vaikka tiedostan että säästöjä olisi tehtävä. Mistään sitä ei halua luopua helpolla. Mietin Hirvaskankaan vuokratilojen kannattavuutta ja myymälän sijaintia vuoden 2019 aikana. Ouluun laajentaminen on vienyt kaiken aikani ja en pysty keskittymään muihin asioihin. 
 
2019 kesä koittaa nopeasti ja pidän hiukan lomaa kesällä :)  
 
2019 syksyllä Chili-Ile ilmoittaa lopettavansa työt ja kertoo viihtyvänsä töissä minulla, mutta kahden työn tekeminen on liian raskasta. Ajattelen lopettavani Oulun myymälän, mutta liian paljon olen tehnyt laajennuksen eteen töitä ! Laitan avoimen haun paikasta Ouluun ja odottelen.
Useita kymmeniä CV:tä pamahtaa sähköpostiin, mutta ei mitään maata järisyttävää. Viikon päästä saapuu varteenotettava vaihtoehto paperilla. Toivon että henkilö on niin kiinnostunut tästä paikasta itse, että itse ottaa yhteyttä ja soittaa minulle paikasta. Menee päivä ja Santtu Vähäkuopus soittaa ja kertoo olevansa erittäin kiinnostunut paikasta. Toivon kipinä syttyi ja pyydän Santun tulemaan Hirvaskankaalle perehdytykseen pariksi päiväksi. Asiat lähti rullaamaan Santun oltua Hirvaskankaalla ja paikan annan Santulle !  Santusta tuli uusi Myymäläpäällikkö Ouluun. Hauska yhteensattuma on myös se että vuokranantaja Oulussa on Santun “appiukko”.  Santtu on erittäin rento ja omaa puutarhurin ammattikoulutuksen.
2019 Syksy-ja talvi rullaa erittäin hyvin Oulussa ja Hirvaskankaalla, sekä tietty nettikaupassa !
Kiitos tästä asiakkaille ! Ilman teitä ei yrittämisessä olisi mitään järkeä. 
2019 vuosi menee pakettiin nopeasti ! Vuosi 2019 oli tasaisen hyvä, vaikka liikevaihdollisesti erittäin haastava. Lopetin jälleenmyynnin kahden liikkeen kanssa ja odotin liikevaihdon tippuvan 100.000€
https://www.instagram.com/tv/CLT296znw1o/?utm_source=ig_web_copy_link
2008 vuodesta olen tehnyt tasaista nousua vuodesta toiseen.
Verkkokauppa ja Oulun myymälä paikkaavat tuon myynnin vajeen ja pääsen melkein samaan liikevaihtoon kuin 2018 vuonna: 760.000€
2020 vuosi käynnistyy ja olen aina haaveillut oman liiketilan/hallin omistamisesta.
Hirvaskankaan n.800m2 tilojen vuokrakulut ovat rasittaneet 4-vuoden liikevaihtoa ja en halua enään laittaa yhtään enempää rahaa vuokraan ! Otan yhteyttä pankkeihin ja tiedustelen tilannetta rahoituksen saamiseksi oman hallin ostoa varten. Pankista näytetään vihreää valoa tähän investointiin ja en meinaa uskoa tätä todeksi. Aloitan etsimään sopivaa tilaa. 
Samassa “sopassa” yhteistyö tilitoimiston kanssa on tullut päätökseen. Olin saman tilitoimiston asiakas vuodesta 2008 lähtien. Mietin tiettyjen asioiden pakollisia muutoksia, henkilöstövähennykset edellisenä vuonna, Chili-Ilen irtisanoutuminen, toimitilojen muutokset, vakuutukset yms. Yrittäjänä sinun on oltava “valppaana” joka paikassa, aina !
Olet itse oman yrityksesi “herra” ja yritys on sinulle kuin lapsi mitä on hoidettava jatkuvasti. 
 
 
Tilitoimiston vaihdoksen myötä saan erittäin arvokkaita neuvoja ja vinkin hallin ostamista varten. 
Hyvä tilitoimisto on yrittäjän paras kaveri ja tämä sanonta pitää ainakin minun kohdalla nyt paikkaansa. Valitse siis huolella sellainen tilitoimisto, joka on aidosti kiinnostunut sinusta ja liiketoiminnasta, halpa hinta ei ole ratkaisu kaikkeen.  Käyn katsomassa alkutalvesta 2020 hallia ajatuksena vuokrata se ensin ja myöhemmin mahdollisesti sen ostamisesta. Mietin muuttoa Hirvaskankaalta tosissaan ja toivon hallin olevan sellainen että muuttamisen vaiva on oikeasti kannattavaa. Menin katsomaan hallia vuokraus mielessä ja tulin sieltä sen melkein kaupat lukkoon lyötynä ! Muutamaa viikkoa myöhemmin olinkin ostanut kyseisen hallin itselleni ja haave omasta hallista oli totista TOTTA !
 
 
2020 Kevä on erittäin kiireistä aikaa !
Maailmalla korona leviää ja toivon, että pankit eivät ala näyttämään välissä punaista valoa !
Saan asiat järjestettyä ja koronasta tuleekin minulle pieni apu ! Voidaan koronan avulla sulkea myymälä Hirvaskankaalla ja aloitan muuttamisen Äänekoskelle.
Ostan kuorma-auton ja muuttolaatikoita yms. 
Kahdessa toimipisteessä työskentely on haastavaa ! 
Puran, pakkaan, pystytän, nostan, lasken jne 4-kuukautta putkeen ! Kevään aikana teen töitä enemmän kuin koskaan, muuton vuoksi. Vuoden 2019 uuden vuoden lupaus oli vähentää töitä, mutta olen tottunut siihen yrittäjänä, että asiat harvemmin jos koskaan menevät niin kuin olet itse ajatellut. Yrittäjänä on pakko mukautua ja olla valmis joustamaan ja muuttumaan erilaisiin tilanteisiin. En palkkaa muuttoa varten juurikaan lisäkäsiä, koska ajattelen että neuvomisessa menee enemmän aikaa kuin se että tekee itse nopeasti ketään neuvomatta. 
Kesä on aluillaan ja  pidän nopean viikon loman pahimman muuton jälkeen ja yritän palautua muutosta fyysisesti ja etenkin henkisesti. Olen henkisesti ja fyysisesti lyöty.
En haluaisi edes palata takaisin töihin. Muutto meni kuin sumussa, roudasin satoja lavoja ja pystytin hyllyjä yksin, sekä hyllytin tavaraa paljon ! Kesäkuun viimeinen päivä luovutan Hirvaskankaan avaimet ja voin huokaista helpotuksesta.
 
Kesä-heinäkuu 2020 
Olen kiitollinen siitä että olen terve: jalkani, käteni ja pääni toimii. Otan “härkää sarvista kiinni” ja lupaan tekeväni tästä vuodesta mahdollisimman hyvän. Teen töitä Äänekoskella yksin ja järjestän asioita haluamallani tavalla. Minulla taustalla on toinen bisnes alkamassa ja yritän antaa sillekin myös ajatuksia. Tehdään tästä vuodesta 2020 myös hyvä !
Kesä-Syksy 2020 
Joudun sanomaan vakituisen työntekijän irti Äänekoskelta syksyllä 2020 säästötoimenpiteiden vuoksi.
Kesästä syksyyn työskentelen Äänekoskella yksin. Vaimoni Henna käy auttamassa kiireisimpinä päivinä vkl jälkeen. Nyt on koko henkilökunta, kirjanpitäjä, toimipistekin muutettu. Aika on koittanut ja aloitan kaiken puhtaalta pöydältä. Syksyllä kauppa alkaa vilkastumaan ja haen lisää työvoimaa, suunnittelen uutta toimipistettä Jyväskylään. Tapaan ihmisiä joiden vuoksi Jyväskylän toimipisteen avaaminen tulee ajankohtaiseksi. Suunnittelemme Jyväskylän toimipistettä vuoden 2020 lopulla ja päätämme avata myymälän Jyväskylän Kuokkalaan helmikuussa 2021.
Vuoden 2020 aikana avaamme myös Äänekosken keskustaan Hius-ja kauneus Hillan. Vaimoni Henna pyörittää kyseistä liikettä itsenäisesti tai se on sivutoiminen alla VP-Lux Oy:lle.

Vuosi 2021 
Jyväskylästä meillä on vuosien ajan käynyt paljon asiakkaita ja nyt parin kuukauden jälkeen voi positiivisesti todeta, että myymälä avaaminen Jyväskylään oli kannattava ratkaisu. 
2021- Syksy 2023
Jyväskylässä kauppa käy alusta lähtien ihan ok, mutta ensimmäiset kuukaudet Jyväskylässä on hankalia. Uusien työntekijöiden kouluttaminen näyttää olevan tässä vaiheessa vaikea homma ja luottamus rakoilee alusta saakka. Joudun aika nopeasti tekemään ratkaisun Jyväskylän toimipisteen suhteen ja laittamaan hetkeksi ovet kiinni ja etsimään uuden työntekijän Jyväskylään. Loppujen lopuksi viikonlopun aikana puhelimeni soi ja Matti kysyy töitä Jyväskylän toimipisteeseen. Matti on alasta kiinnostunut ja vaikuttaa luotettavalta, palkkaan Matin töihin Jyväskylään.
Samalla koen että tarvitset jatkuvaan kiireeseen työntekijän Äänekoskelle ja palkkaan Äänekoskelle uuden työntekijän. Nico on nuori miehenalku ja hänen kanssaan hommat tuntuu toimivan hyvin vuoden päivät. Koulutan hänestä pakkaamoon ja myymälään työntekijän Äänekoskelle. Vuosi menee tohinalla ja uutta tavaraa tulee sisään ja ulos. Monesti olen miettinyt vuosien aikana, että aina täytyisi pitää omat henkilökohtaiset asiat ja työelämä erillään. Kotona tapahtuvia asioita ei saa tuoda töihin ja antaa sen vaikuttaa työpanokseen. Kokemuksesta tiedän miten hankalaa vuosien aikana on ollut oman työelämän, perhe-elämän ja kaiken harrastuksien yms yhteensovittaminen. Me kaikki olemme ihmisiä ja teemme virheitä, se on sitten eri asia tekeekö samoja virheitä uudelleen ja ottaako virheistä opikseen.
2022 kesällä Nico siirtyy Jyväskylän toimipisteeseen Matin tilalle. Matti päättää lähteä etsimään uusia haasteita koulun parista ja tiemme eroavat hyvissä merkeissä. Matti hoiti Jyväskylän myymälää mielestäni hyvin siihen nähden, että en oikein kerennyt koskaan olla hänen apunaan ja miettiä Jyväskylän toimipistettä sen enempää.
Siirtäessäni Nicon Jyväskylään ajattelen, että jos Jyväskylän toimipiste vaikeuttaa elämääni jossain kohtaan, niin suljen sen enempää miettimättä. Nicon siirtyessä Jyväskylään tarvitsen uuden työntekijän Äänekoskelle. Vuoden aikana Jyväskylän valikoimaa kasvatetaan ja saadaan sieltä ihan hyvin kauppaa aikaseksi, mutta äkkiä se alkaa näyttämään siltä että kauppa karkaa vain Äänekoskelta Jyväskylään. Loppujen lopuksi sama raha kiertää toimipisteiden välillä ja koen, että JKL toimipiste ei ole taloudellisesti kannattavaa pitää. 
Talven 2022 aikana alan miettiä, että mitäpä jos yrittäisin kerrankin etsiä sellaisen työntekijän jota työnteko kiinnostaa ja on valmis joustamaan, sekä on kiinnostunut kehittämään hommaa minun kanssani. Haluan myös löytää työntekijän, joka on ollut aktiivisesti työelämässä pidempään. Laitan Äänekoskelle avoimen työpaikan auki ja monenlaista tyyppiä käy haastattelussa, sekä hakemuksia saapuu tuon tuosta. Alkuvuodesta palkkaan Äänekoskelle kaksi uutta työntekijää ja tällä kertaa molemmat ovat naisia. Tarvitsen kaksi työntekijää, toinen joka ottaa vastuun hommista kun olen pois ja toinen joka hoitaa pääasiallisesti pakkaamoa ja auttaa myymälässä. Palkkaan töihin Sonjan esimieheksi ja Nooran varasto, myymälä ja pakkaamohenkilöksi. Molemmat aloittavat alkuvuodesta 2023 ja tällä hetkellä molemmat ovat vakituisia kun kirjoitan tätä 27.8.2023. Se varmaan kertoo jo enemmän kuin tuhat sanaa minkälaisia tyyppejä he ovat !
Nicon kanssa keskustellaan Jyväskylän toimipisteen siirtämisestä Tampereelle, koska JKL toimipiste ei ole taloudellisesti enää kannattavaa. Äänekoskella on nyt henkilökuntaa valmiina palvelemaan enemmänkin asiakkaita kuin aikaisemmin.
Koittaa kevät 2023 ja asiat eivät mene odotetulla tavalla Jyväskylässä. Suljen ja tyhjennän Jyväskylän toimipisteen toukokuun ja kesäkuun 2023 aikana. Nico siirtyy uusiin haasteisiin kesän aikana.
 Jyväskylän tila tyhjennettty kevät 2023
Alan etsiä avoimen haun kautta työntekijää Tampereelle tai Lahteen. Olen päättänyt, että nyt avataan uusi myymälä kun sitä ollaan jo suunniteltu. Nopeasti kuitenkin kesä 2023 kolkuttaa ovella ja huomaan, että Äänekoskella minulla on pitkästä aikaa hyvät työntekijät. Luotan Äänekoskella oleviiin työntekijöihin, kun huomaan että he arvostavat työtä tulevat ajoissa, tekevät työnsä kuten pitää ja vähän ylimääräistä kysymättäkin. Mietin mielessäni, että nyt kävi JACKPOT.
Yhtenä aamuna tullessani töihin menen pitkästä aikaa ihan sanattomaksi ja hämilleni. Uusi työntekijä Noora oli piirtänyt minusta kyseisen kuvan ! Ensin luulin sen olevan printattu kuva Emerald Harvestin King Kolasta, mutta sehän oli käsityönä tehty ja muistuttaneekin myös allekirjoittanutta ! Ihan mahtava juttu ja positiivinen yllätys.
Tämän kuvan löydät Äänekosken toimipisteen kassan edustalta kehyksessä.

Kesän 2023 pystyn lomailemaan kerrankin normaalisti ilman huolia, voin olla vapaalla perheen kanssa ja työni hoitaa joku tai jotkut muut. Nautin pitkästä aikaa elämästäni ja harrastuksistani veneilystä, kalastuksesta, pyöräilystä, lenkkeilystä ja tietty matkustamisesta. Voin viettää aikaa perheen kanssa ja lomailla yhtä aikaa ! Juhannuksena ajellaan perheen kanssa asuntoautolla Lappiin saakka pulahdan ranta-saunasta Tenojokeen uimaan. Tuo fiilis joka tuli Nuorgamissa on niin hieno, että ei sellaista työstä saa. Käydään myös pidempi reissu Latvian Jurmalaan asunto-autolla, se oli tosi hieno reissu. Näistähän voisi kirjoittaa, vaikka loputtomiin. Saunotaan usein kesämökillä, joka on aika lähellä kotiamme.
Kuvat Nuorgamista ja Tenojoki taustalla.

Kerrrankin minulla on vapaa-aikaa ja miettiä elämääni mitä minä tarvitsen. Olen 15-vuotta firmaa pyörittänyt ja jatkuvasti miettinyt aina firman ensin mitä se tarvitsee. Nyt olen ensimmäistä kertaa risteyksessä, jossa mietin painanko kaasua vai painanko jarrua ? Haluanko tehdä lisää töitä ja puskea VP-Luxia vieläkin enemmän ja suuremmaksi kuin koskaan ennen ? Tiedän että minussa on voima, joka ei anna periksi jos sen pään otan, niin menen lävi vaikka harmaan kiven. VP-Luxin laajentaminen houkuttaa paljon, mutta tämä päätös on tehtävä huolella, etten kadu sitten jälkeenpäin asioita.
Haluanko laajentaa VP-Luxia muualle kuin Äänekoskelle ja Ouluun ? Monia kysymyksiä herää kesän aikana.
Päätän että en avaa uutta myymälää. Tämä aika mitä olen saanut viettää vuoden 2023 aikana vapaata on niin mahtavan tuntuista ja korvaamatonta, että sitä ei enää mikään rahasumma korvaa. Täytän syksyllä 38-vuotta ja olen 15-vuotta mennyt kuin suihkukone jarruttamatta, nyt on aika nauttia elämästä ja siitä mitä on saavuttanut. Ainakin nyt päätös tuntuu oikealta, etenkin okun Äänekoskella, Oulussa ja verkkokaupassa hommat toimii. Ollaan tekemässä parasta vuotta koskaan vuodesta 2023 kaikesta huolimatta. Miksi menisin enää muuttamaan toimivaa ratkaisua tähän väliin ?
Miksi elämässä pitäisi kokoajan haluta lisää ja enemmän ? Miksi emme ole tyytyväisiä siihen mitä meillä on ? Ihmisten loputon ahneus, kyltymättömyys ja rahanhimo on uskomatonta. Olen tässä vaiheessa elämää tehnyt aika helvetin monta tuntia duunia sen eteen mitä meillä nyt on. Sitä ei moni välttämättä tiedä tai pysty ajattelemaan miten vaikeaa Suomessa on yrittää. Vitsaillaan että yrittäjänä on helppoa, se on helppoa kun laittaa paperit PRH:lle ja firma pystyyn. Itse ajattelen tästä duuni määrästä mitä olen tehnyt ja mihin olen käyttänyt 15-vuotta elämästäni, että minulle kuuluisi paljon enemmän kuin mitä nyt on. Ei mitän materiaalista omaisuutta, vaan vapautta työstä ja mahdollisuutta elää ilman jatkuvaa älytöntä stressiä.
Saan useita yritykseen kohdistuvia lainoja, velkoja ja omia henkilökohtaisia lainoja maksettua pois ja näyttää, että tulemme pärjäämään seuraavat vuodet ihan jees. Vuosien aikana olen ottanut niin mittavia ja tyhmiäkin riskejä useiden asioiden kanssa ja voin sanoa, että jos joku on riskinottokykyinen niin se olen minä. En tiedä onko se asia millä henkseleitä paukutella, mutta jos en uskaltaisi ottaa riskejä ja kokeilla uusia juttuja, niin en olisi tässä asemassa missä nyt olen. Näiden vuosien aikana olen saavuttanut niin monta asiaa elämässäni ja nyt on hyvä olla ja elää.
Miksi minä enää haluaisin laajentaa muualle kun tämä nykyinen malli on toiminut tähänkin saakka. Ei Veskukaan toista Tuuria ole avannut mihinkään ja homma toimii sillä helevetin hienosti !
En yleensä paljoa kirjoita henkilökohtaisesta elämästäni. Vuosi sitten 2022 Mummoni ja Pappani kuolivat ja sekin pisti aika paljon miettimään elämää ja sen kulkua. Isovanhempani omistivat suuren osan elämästään työlle. Alussa kirjoitin että isovanhemmat tämän yrittäjyyden minuun istutti ja kiitos heille. En haluaisi omistaa loppuelämääni työlle, sitä kun ei koskaan tiedä milloin jokaiselle meistä noutaja tulee.
2023 aikana olen oikeasti herännyt yrittäjyysurani aikana ensimmäisen kerran kunnolla ! Olen mennyt nämä kaikki vuodet jossain käsittämättömässä sumussa. Viikko sitten ilmoitin, että emme avaa uutta myymälää minnekkään ja edelleen seison tämän takana hyvillä mielin.
Kiitos jos jaksoit lukea loppuun asti :) Tämä tarina kertoo yrittäjänä olemisesta ja yrityksen tärkeimmistä hetkistä. Tähän voitte miettiä omia henkilökohtaisia asioita mitä ihmisellä on myös hoidettavana. Oma henkilökohtainen elämä näiden vuosien aikana on ollut tosi raskasta ja uuvuttavaa, sellaisia asioita on tapahtunut mitä ei toivoisi edes pahimmille vihollisille. Yrittäjänä ei ole tosiaan Suomessa helppoa olla ja pahemmin ei maksuista, lanoista ja veroista jousteta. Firman verotilini saldo on 0€ ja varmasti muut yrittäjät tietävät mitä se tarkoittaa kun se näyttää nollaa ja seuraavat verot saa maksettua helposti ajallaan.


 

Osaan myös nauttia elämästä oikeassa seurassa, Vaimoni kanssa Italiassa Como järvellä.

Tukeni haluan antaa myös niille yrittäjille, jotka taistelevat päivittäin tai joutuvat lopettamaan. Yrittäjänä oleminen voisi olla helpompaa, mutta meistä kaikista ei voi tulla yrittäjiä, eikä pidäkään. Yrittäjät tarvitsevat myös hyviä työntekijöitä, olen onnellinen että omassa firmassa on nyt oikeat ja tosi hyvät työntekijät ! Paljon on tapahtunut vuosien aikana ja varmasti jäi asioita kertomatta, mutta missään tapauksessa yhtiön ja liiketoiminnan aloittaminen tyhjästä ei ole helppoa.  Menestyksen avaimet olen saanut kovalla työllä ja päättäväisyydellä.

Apuna tietty ollut ja onkin oikeat tekijät oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Yrittäjyys on itsensä ruoskimista aamusta iltaan ja vuodesta toiseen. 15v liiketoiminnan jälkeen voisin sanoa yhtiön olevan vakaalla pohjalla. Kiitos kun jaksoit lukea loppuun asti ja erityinen kiitos kaikille teille tuhansille asiakkaille, ilman teitä tämä kaikki ei olisi mahdollista ! Pistäkäähän tilaten !

Pahoittelut jos teksti välillä oli sekavaa lukea ja pomppii aiheesta toiseen, sekä kirjoitusvirheitä varmasti on siellä ja täällä ! Fontti vaihtuu itsestään...

Terveisin: Toimitusjohtaja, Väinö Pakkala 38v


Webshop by: refox.fi - Web design: Digitoimisto Innovators' Club